Titelfavoriet Lewis Hamilton blikt met een goed gevoel terug op zijn vrijdagprogramma, waarin hij zichzelf wel even dwars zat met een flinke schuiver.

Die schuiver in de tweede vrije training bleef zonder gevolgen, maar zorgde ervoor dat het programma van die sessie aangepast moest worden. “Daarmee zat ik vooral mezelf behoorlijk in de weg”, aldus de nummer twee van de vrijdag.

Maar als het zachtste rubber eenmaal onder de auto gelegd wordt, voelt Hamilton zich als een vis in het water op het Autódromo Hermanos Rodríguez: “Zowel mijn enkele vliegende ronde als de long run was erg goed. Het waren misschien wel mijn beste ronden in een vrije training ooit. Ik denk niet dat ik eerder zulke constante rondetijden heb gereden.”

Bottas
Valtteri Bottas begint met de snelste tijd in VT1 opvallend sterk aan zijn Mexicaanse raceweekend, maar is het spoor een beetje bijster in de tweede oefensessie: “We deden wat aanpassingen aan de afstelling van de auto, maar daarmee sloegen we een doodlopende weg in. Ik vroeg het team daarop de wijzigingen terug te draaien.”

“Om de een of andere reden kreeg ik het  in de tweede vrije training ook niet voor elkaar om de banden op temperatuur te krijgen”, zo vervolgt Bottas zijn review op zijn vrijdag. Daardoor zag het er allemaal wat minder goed uit dan eerder op dag, maar al met al was het wel een positieve dag.”