*

Hamilton: ‘Heb wel eens aan stoppen gedacht, maar ben doller op F1 dan ooit’

Daan de Geus

Daan de Geus

24 september 2017 11:27

Hamilton: ‘Heb wel eens aan stoppen gedacht, maar ben doller op F1 dan ooit’
Sutton Images

Lewis Hamilton heeft er wel eens aan gedacht een punt achter zijn Formule 1-loopbaan te zetten, maar dat is nu absoluut niet meer het geval, benadrukt de Brit. “Ik hou meer dan ooit van deze sport. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan.”

Plannen om te stoppen heeft Hamilton, 32 op het moment dus niet, antwoordt hij in een vraaggesprek tijdens The Jonathan Ross Show. “Ik heb er wel over nagedacht, dat zeker”, erkent hij. “Er zijn momenten geweest waarop ik dacht: er zijn andere dingen die ik wil doen.”

“Op het moment bevind ik me echter middenin een felle titelstrijd en hou ik meer van deze sport dan ooit tevoren.” Dat komt door hoeveel voldoening Hamilton er momenteel uithaalt. “De training, al het werk dat je erin stopt en dan echt kunnen laten zien wat je kan, is het beste gevoel ooit.”

“Ik wil dus zo lang mogelijk doorgaan”, beklemtoont de drievoudig wereldkampioen, volgens wie dat ‘in de regel’ ook is wat Formule 1-coureurs doen: “Want dit is geen sport waarin je zomaar even terugkeert.”

Stoppen is dus ook iets wat je als Formule 1-coureur alleen weloverwogen moet doen, vindt de Mercedes-rijder. “Als je in deze sport rijdt, sta je in de spotlights en ben je wereldtop. Daarna is het alleen maar bergaf: je verdient minder en er zijn niet veel mogelijkheden voor je.”

“Dat komt omdat je tegen de tijd dat je stopt al zo lang in deze wereld rondloopt, zoals ik bijvoorbeeld al doe sinds mijn achtste. Daarom ben ik de afgelopen vijf, zes jaar ook echt bezig geweest met wat ik buiten de sport leuk vind. Zodat als ik uiteindelijk stop, ik iets anders te doen heb.”

De titelstrijd draagt eraan bij dat Hamilton meer van de Formule 1 houdt dan ooit tevoren.

Lees meer over

Hamilton Mercedes

Gerelateerd