Lewis Hamilton vindt het niet makkelijk om McLaren te verlaten maar weet zeker dat het de juiste keuze is. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

De komende drie seizoenen is de wereldkampioen van 2008 Mercedes-coureur. Sinds 1996 stond Hamilton onder contract bij McLaren. Even wennen is het daarom wel. Hamilton ervoer het doorhakken van de knoop als een dilemma, maar vindt de transfer naar Mercedes nog altijd een juiste beslissing.

“Ik wilde iets anders doen. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging”, zegt de Engelsman in een interview met F1 Racing. “Veel mensen dachten te weten wat ik ging doen. Martin Whitmarsh verwachtte dat ik zou blijven en dat maakte het erg lastig om tegen hem te vertellen dat ik vertrok.”

“Mijn hart en hersenen waren het niet met elkaar eens. Ze waren met elkaar in gevecht, maar ik bleef kalm en zei tegen mezelf dat ik dit moest doen”, aldus Hamilton over zijn transfer naar Mercedes. Hij wil Mercedes graag weer aan het winnen helpen, al heeft hij het idee dat dat nog een aardig karwei kan worden.

“Het is irritant om niet te winnen. Of je nou bij het ene of bij het andere team rijdt. Ik weet inmiddels heel goed wat het is om niet te winnen en daar heb ik in het verleden mee om leren gaan. Ik weet zeker dat Mercedes uiteindelijk, op de lange termijn, gaat winnen. De regels worden in 2014 compleet anders door de komst van de V6-turbomotor, dus dan begint iedereen weer vanaf nul.”

“Ik had het mezelf makkelijk kunnen maken en bij een geweldig team kunnen blijven om in een fantastische auto leuk te verdienen. Dat wil ik niet. Ik wil het lastig krijgen bij een team waarbij niet alles op rolletjes loopt, ze naar de top helpen en races winnen. Tevredener kunnen we niet zijn wanneer dat lukt. En anders ben ik nog maar 31 als dat niet is gelukt.”

De komst van Hamilton leidt niet tot een verhoogd budget bij Mercedes. Het team zal niet succesvoller worden vanwege extra geld, maar moet effectiever werken. Dieter Zetsche, de hoogste baas van Daimler, wees een verzoek van Niki Lauda, sinds kort in dienst voor Mercedes, af om meer geld in het team te pompen. “We zijn niet van plan ons budget te verhogen”, zegt Zetsche in die Zeit. “Aan onze motor ligt het niet, die is de beste van het veld. We moeten dus op andere vlakken snel beter worden.”