Mercedes-coureur Lewis Hamilton denkt dat de top drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – komend seizoen een stuk meer op de hielen gezeten zal worden dan in voorgaande jaren. “Het gat is geen seconde meer.”

Zo citeert Autosport de vijfvoudig wereldkampioen, die denkt dat ‘de rest’ zoals de zeven teams buiten de top drie de laatste pakweg drie jaar steevast zijn genoemd, ‘een stuk dichterbij zijn gekomen’. “Ik weet niet welk team nu het vierde team is, maar ze zitten er echt een stuk korter op.”

“Voorheen was het gat iets van een seconde, maar ik denk dat het nu binnen een halve seconde zit, of misschien zelfs nog minder”, voorspelt de Brit, die dat ‘awesome‘ vindt voor de onderlinge verhoudingen, al vraagt hij zich wel af of de rest zich net zo snel kan ontwikkelen tijdens het seizoen als de top drie: “Dat is denk ik de grootste vraag.”

“Het wordt hoe dan ook spannend. Misschien dat we wel races krijgen waarin bijvoorbeeld Renault of Racing Point veel verder naar voren zitten dan de afgelopen jaren”, verwacht Hamilton, met de top drie die vorig jaar op één na elke podiumplek pakte. De enige coureur van een team buiten de top drie die dat lukte, was Sergio Pérez in de knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan.