McLaren-coureur Lewis Hamilton rekent erop dat zijn team aankomend seizoen sterker zal zijn dan in 2011, aangezien McLarens nieuwe bolide – de MP4-27 – volgens hem een stuk beter is dan de vorige.

 

Hamilton spreekt tegenover de Gazzetta dello Sport de verwachting uit dat Red Bull ook volgend jaar het te kloppen team zal zijn, al denkt hij met zijn nieuwe bolide meer weerstand te kunnen bieden in 2012: “Het is aan ons om sterker te worden dan de Red Bulls, maar alles wat ik tot op heden heb gezien wijst erop dat de nieuwe auto veel beter is dan die van afgelopen seizoen”, vertelt hij.

 

“Tijdens de winter hoop je altijd dat je het nieuwe seizoen kan beginnen met een auto die gelijk vanaf het begin razendsnel is. De afgelopen twee seizoenen is dat bij ons niet het geval geweest, dus ik zou graag zien dat het nu wel zo is.”

 

“Als we sterk van start gaan, zal het makkelijk voor ons zijn om vooraan de dienst uit te maken”, denkt Hamilton, die idealiter met teamgenoot Jenson Button om de titel wil strijden: “Dat zou geweldig zijn, maar het is aan McLaren om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is.”

 

Tot slot benadrukt de Engelsman nog dat de tweestrijd met zijn landgenoot hem prima bevalt. “Ik wil Jenson altijd verslaan en ben niet gelukkig als hij me te snel af is, maar op psychologisch vlak is dat totaal geen probleem, want Jenson is een open en vriendelijk persoon en we kunnen het goed met elkaar vinden.”