*

Hamilton: ‘Ik heb alles gegeven’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Hamilton: ‘Ik heb alles gegeven’
Racepictures

Door een gridstraf begon Lewis Hamilton de Grote Prijs van Oostenrijk op achterstand, als achtste. Meedoen om de zege zat er zo niet in en hij greep uiteindelijk ook nét naast het podium.

In de voorlaatste ronde zat Hamilton vlak voor bocht vier naast Daniel Ricciardo. Hij wilde buitenom voorbij de Red Bull-coureur, maar die remde later dan laat en sloeg de aanval van Hamilton zo af.

Een nieuwe poging in de laatste ronde zat er niet in, en Hamilton weet ook niet of hij Ricciardo alsnog had kunnen pakken. “Geen idee. Ik heb alles gegeven”, vertelt hij aan Sky Sport F1.

Door zijn gridstraf was de Grote Prijs van Oostenrijk op voorhand een race waarin het om schadebeperking zou draaien. Of dat met, uiteindelijk, een vierde plek goed is gelukt, laat hijzelf in het midden. “Meer dan hier genoegen mee nemen en proberen er kracht uit te putten, kan ik niet doen, dus dat doe ik dan ook maar.”

Hamilton loopt met een vierde plek weg uit Oostenrijk, maar ook met een achterstand van twintig punten op Vettel.

Op de vraag van Sky Sports of hij het dit weekend misschien niet helemaal had, door de nasleep van het Bakoe-incident met Sebastian Vettel en de gridstraf, antwoordt Hamilton afwijzend. “Dat is een aanname van jou. Ik voel me goed, al is het duidelijk dat het een lastig weekend is geweest.”

Voor het volgende weekend staat Hamiltons thuisrace op het programma, op het Engelse Silverstone. “Ik heb nu een paar dagen vrij, dus dat is lekker. Ik heb er zin in voor mijn thuispubliek te rijden. Hhopelijk kunnen we dat weekend met een schone lei beginnen”, aldus Hamilton, wiens achterstand op Vettel – die als tweede finishte – is opgelopen naar twintig punten.

Lees meer over

Hamilton Mercedes