Met een vijfde tijd is Lewis Hamilton doorgaans niet tevreden, maar de McLaren-coureur denkt het onderste uit de kan te hebben gehaald en weet bovendien dat hij morgen nog kans maakt.

“Ik heb echt op de limiet gereden en ben persoonlijk erg tevreden met mijn ronde”, spreekt Hamilton.

“Ik denk niet dat ik ooit eerder zoveel van een auto heb gevraagd als vandaag. Ik heb alles gegeven, zat op het randje, en weet vrij zeker dat ik op een gegeven moment zelfs de muur nog heb geraakt”, verhaalt hij.

“Desondanks zat er niet meer in dan een vijfde plek, al hoop en denk ik dat we in de race competitiever zullen zijn”, vervolgt de Engelsman, die met vertrouwen vooruit blikt. “We zijn nog lang niet kansloos, ondanks dat het vast niet eenvoudig zal worden. We hebben echter nog een lange en onvoorspelbare race voor de boeg.”

Hamiltons teamgenoot Jenson Button deed het op de zevende plek – en met een achterstand van drie tienden – net iets minder goed. “Ik was in Q3 onderweg om Nico Rosberg te grazen te nemen en was aan een goede ronde bezig, totdat ik een foutje maakte omdat ik te hard pushte”, is hij eerlijk.

“Ik denk echter dat het niet heel veel uitmaakt of je als zesde of zevende begint, al sta ik nu volgens mij wel aan de schone kant van de grid.”

Omdat McLaren op zondag doorgaans sterker is dan op zaterdag, zit ook Button nog niet bij de pakken neer. “Je kunt hier inhalen, dus hopelijk kunnen we nog wat plaatsjes goedmaken. We gaan in ieder geval onze best doen. Ik weet zeker dat het een leuke race wordt.”