Na zeven races in 2012 heeft Lewis Hamilton eindelijk zijn eerste overwinning van het jaar binnen. De McLaren-coureur was sneller dan Fernando Alonso en Sebastian Vettel en had bovendien een betere tactiek.

Alonso en Vettel werden vervolgens nog van het podium geknikkerd door Romain Grosjean en Sergio Pérez. Hamilton heeft bewondering voor de race van de twee jongelingen. “Ik wil hun graag met dit goede resultaat feliciteren want ze hebben het fantastisch gedaan”, vertelde de wereldkampioen van 2008 in de persconferentie.

“Dit voelt geweldig. Het team heeft het fantastisch gedaan. Ze gaven het geen moment op. De race wil ik opdragen aan mijn supporters, die mij door dik en dun steunen met positieve berichten. Dit is een geweldig gevoel. Ik won hier mijn eerste race en wist dat het vandaag een zware wedstrijd zou worden.”

“Ik heb van elke minuut genoten. Ben ook heel dankbaar voor dit resultaat. Ik twijfelde geen moment over onze kansen om de race te winnen. Alonso en Vettel zaten voor mijn stop niet echt dicht achter mij dus ik had al het gevoel dat zij niet meer binnenkwamen. Dat gold wel voor mij en dus moest ik nog hard aan de bak.”

“De laatste pitstop was niet vlekkeloos, maar de andere wel. Misschien was het wel mijn eigen fout”, aldus Hamilton over de laatste pitstop waarbij zijn rechter achterband later vastzat dan de andere drie.

“De overwinning moet nog even bezinken. Het is alweer vijf jaar geleden dat ik hier mijn eerste F1-race won. Het voelt nog steeds zo goed om te winnen. Ik ben enorm trots op het team en het is fantastisch om weer te winnen. Dit was mijn beste race sinds tijden.”