De titelkansen van Lewis Hamilton kregen in Zuid-Korea een flinke klap. Dat tast zijn zelfvertrouwen niet aan. De McLaren-coureur vindt dat hij op dit moment prima presteert.

Hamilton finishte met een haperende McLaren in Zuid-Korea als tiende en kwam in Suzuka als vijfde over de streep. In Singapore viel hij in leidende positie uit. Een magere reeks, wat niet helemaal aan Hamilton te wijten valt. Het heeft daarom geen invloed op zijn zelfvertrouwen.

“Ik heb het gevoel dat ik nu beter rijd dan ooit”, aldus de toekomstig Mercedes-coureur. “De resultaten geven dat niet helemaal weer. Ik wil in India dus enorm goed presteren. Vorig jaar had ik daar geen probleemvrij weekend. Ik denk dat onze huidige wagen bij dit circuit past en heb dus zin in de start van het weekend.”

Hamilton vergelijkt het circuit in India met Spa-Francorchamps. “De meeste nieuwe circuits geven je hetzelfde gevoel: ze vereisen dezelfde rijstijl. Dit parcours is anders”, vindt de wereldkampioen van 2008. “Het lijkt meer dan de andere nieuwe circuits op een baan als Spa.”

“Dat ligt aan de flow. Vanaf bocht vier is het circuit een aaneenschakeling van snelle bochten waar de auto echt tot de limiet moet gaan.”