Lewis Hamilton is het raceweekend in Montréal prima begonnen. De wereldkampioen van 2008 was in beide sessies de snelste. “Wel ziet iedereen dit weekend dicht bij elkaar.”

“Ik ben heel blij met de start van dit weekend”, aldus de McLaren-coureur. “Ik ben blij dat de regen niet doorzette tijdens de training en ik ben blij dat we veel goede wijzigingen aanbrachten. Dit is een heerlijk circuit om te rijden. Je moet volledig toegewijd zijn. Hier maakt de rijder het verschil.”

“De zachte band is hier de snellere van de twee maar ik geef de voorkeur aan de harde band”, vervolgt Hamilton. “Jenson had een ongelukkige dag. De achterkant van zijn auto was niet in orde. Ik ben blij dat hij wel meters kon maken. Dat is hier belangrijk. De muur is dichtbij en je moet het tempo opbouwen.”

“Het was dus een positieve dag, maar dit weekend zit iedereen dicht bij elkaar. Niet alleen in de kwalificatie; ook in de race.”

Button had dus geen beste dag. “Tja, we hadden inderdaad zo onze problemen vandaag. Vanochtend hadden we een olielek. De versnellingsbak moest dus uit de auto gehaald worden. Vervolgens vonden we een ander probleem.”

“Het team heeft goed werk geleverd. Door de opgelopen vertragingen konden we niet met een volle tank rijden en aan de afstelling werken. Toch maak ik me niet teveel zorgen. De auto is goed en Lewis was de hele ronde snel. Er is dus veel goede informatie verzameld. Ik rij hier graag en hoop morgen op meer geluk.”