Nico Rosberg krijgt in de tweede seizoenshelft maar geen grip op Lewis Hamilton. De Duitser vertrok vanaf pole, maar wint toch niet. In de 24e ronde haalt Hamilton Rosberg in, waardoor het gat tussen de twee nu 24 punten is.

Rosberg kon de deur resoluut dichtgooien, maar deed dit niet. Het leek erop dat Rosberg door Hamilton was verrast. Hamilton is door zijn tiende zege van het seizoen en zijn 32 zege in totaal is hij landgenoot Nigel Mansell nu voorbij. Daardoor is hij in zijn eentje Brits recordhouder voor gewonnen Formule 1-races.

“Ik ben heel dankbaar om dit werk te doen en om mijn land te vertegenwoordigen”, vertelt hij op het podium. “Het is een eer om nu de meeste F1-zeges te hebben namens Groot-Brittannië. We hadden vandaag een geweldige auto.”

“Dit is een mooie racelocatie, waar de toeschouwers fantastisch zijn. Ik heb geluk met dit goede team en de geweldige auto. Vandaag had ik een geweldige tegenstander”, zegt Hamilton nog over Rosberg.

De Duitser had even nodig om op gang te komen. “Pas toen Lewis mij voorbij was zat ik in een lekker ritme. Dat was balen. Het publiek was gelukkig geweldig. Ze hebben volgens mij het leuk gehad en een mooie race gezien: dat is belangrijk. We zijn blij om in Austin te rijden.”