*

Hamilton: ‘Lauda was eerst geen fan van me’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 december 2015 16:59

Hamilton: ‘Lauda was eerst geen fan van me’
Sutton Images

Mercedes-topman Niki Lauda was aanvankelijk geen fan van Lewis Hamilton. Dat vertelt Hamilton zelf, die echter ook meldt dat Lauda sinds ze elkaar hebben leren kennen een grote steun voor hem is.

“Toen ik in de Formule 1 begon, was Niki voor zover ik er zicht op had geen grote fan van me”, vertelt Hamilton aan Autosport. “Hij was zeker niet iemand die zeer complimenteus over me was”, herinnert de toenmalige McLaren-coureur zich, die in 2007 in de Formule 1 debuteerde.

“Niki kende me toen ook niet goed. We hadden elkaar nooit echt ontmoet of met elkaar gesproken”, memoreert Hamilton, die medio 2012 echter met Lauda om de tafel ging om te spreken over een overstap van McLaren naar Mercedes, waar Lauda inmiddels voor werkte.

“Dat is wanneer we elkaar echt hebben leren kennen. Het was in zekere zin een nieuwe start van onze relatie. Ik denk dat Niki, die zelf zeer competitief en toegewijd was als coureur, toen veel van zichzelf in mij herkende.”

“Niki en ik lijken ook in veel opzichten op elkaar en vinden veel dezelfde dingen leuk. Sinds ik medio 2012 met hem heb onderhandeld, is hij een zeer grote steun voor mij geweest binnen Mercedes, hetgeen ik zeer waardeer.”

Hamilton ziet daarbij verder in dat Lauda, inmiddels 66, op een gegeven moment een punt achter zijn werk bij Mercedes zal zetten. “Dat zal ongetwijfeld het geval zijn, maar Niki vervult een belangrijke rol binnen het team, net als teambaas Toto Wolff. Ze managen dit team en alle mensen op een geweldige manier. We kunnen ons echt geen betere bazen voorstellen, dus hoewel ik er begrip voor zou hebben als Niki op een gegeven moment besluit te stoppen, hoop ik dat hij nog lang bij het team blijft.”