Lewis Hamilton denkt niet dat het Baku City Circuit erg spannend is, maar zeker weet hij het niet: de Engelsman heeft amper in de simulator geoefend.

Aan track walks, het te voet verkennen van circuits, doet Hamilton ook al jaren niet meer, dus zijn eerste serieuze kennismaking met het circuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan volgt vanuit zijn Mercedes tijdens de eerste training.

“In de simulator was het een makkelijk circuit, maar de simulator is als een slecht computerspel. Dat zegt dus niet zoveel”, vertelt Hamilton, die een rondje of acht heeft geoefend, aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

“Ik weet nog niet of de baan hobbelig of glad is en of het remmen er lastig is. Ik weet amper wat. Ik ken alleen de layout, maar ik weet daardoor in ieder geval wel welke kant ik op moet.”

“Na mijn eerste rondjes in VT1, weet ik wel of het een moeilijk circuit is of niet”, vervolgt Hamilton, die de baan eerder weinig spannend noemde en bepaalde stukken vergeleek met ‘een snelweg’.

Formula One World Championship 2016, Round 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Sunday 12 June 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid on the grid.

Hamilton wil het circuit straks van achter het stuur leren kennen.

Voorbereiding
Terwijl vrijwel alle coureurs track walks doen, doet Hamilton daar al sinds 2010 niet meer aan. “Het maakt voor mij geen verschil. Vanuit de auto is je perspectief toch compleet anders dan als je over de baan wandelt.”

“Voor mij werkt zo’n track walk ook niet. Ik vind het daarnaast bovendien wel leuk en een spannend idee om een circuit voor het eerst vanuit de auto te ervaren.”

“Ik ga in de trainingen gewoon veel rijden, waarbij ik tijdens mijn eerste ronde mental pictures zal maken door foto’s te maken in mijn gedachten. Je leert een baan verder ook al doende wel kennen.”