Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft zijn voormalige renstal McLaren gemaand zijn ex-teamgenoot Jenson Button, die nog steeds voor McLaren rijdt, te behouden.

Hamilton en Button waren van 2010 t/m 2012 teamgenoten bij McLaren, totdat Hamilton voor seizoen 2013 naar Mercedes vertrok. Sindsdien is de klad erin gekomen bij McLaren, dat de afgelopen twee jaar geen races heeft gewonnen en ook maar twee podiumplekken heeft gepakt in die periode, terwijl Hamilton met Mercedes – na een ‘opbouwjaar’ – tijdens het huidige seizoen de zeges aaneenrijgt en op de wereldtitel afstevent.

Ondanks dat is Hamilton echter niet vergeten hoe het was om bij McLaren met Button te werken en de Engelsman schat zijn inmiddels 34-jarige landgenoot ook nog altijd hoog in. “Jenson is nog altijd één van de beste coureurs op de grid. Hij kan zeker nog wel een tijdje mee en is ook absoluut nog goed genoeg om races te winnen”, zo prijst Hamilton zijn collega in gesprek met de BBC.

Volgens Hamilton valt McLarens dip Button ook niet aan te rekenen. “McLaren heeft vooral een betere auto nodig, in plaats van een betere coureur”, stelt de kampioenschapsleider, die nog maar eens herhaalt dat ‘er sowieso ook niet veel zijn die beter zijn dan Button’.

“Als ik teambaas zou zijn, dan zou ik Jenson ook zeker in mijn team willen hebben, want hij is echt een aanwinst”, vervolgt Hamilton, die niet begrijpt dat McLaren de coureur die hem in hun drie jaar als teamgenoten op basis van het totaal aantal gescoorde punten zelfs versloeg zo lang aan het lijntje houdt: “Hij is zoals gezegd een geweldige coureur, maar daarnaast ook een goede kerel, dus ik snap deze situatie niet.”

Volgens de BBC grijpt Button ondanks het pleidooi van Hamilton echter vrijwel zeker naast een McLaren-zitje voor 2015: de BBC zegt op basis van goed geïnformeerde bronnen te weten dat het team uit Woking verdergaat met Buttons teamgenoot Kevin Magnussen, terwijl het daarnaast op enkele details na rond zou zijn met Fernando Alonso.