Lewis Hamilton voelt zich gesterkt in zijn keuze voor Mercedes door de honger naar succes die hij bij het team voelt, terwijl hij zich tevens gelukkig prijst dat teambaas Ross Brawn bij de renstal blijft.

“Ik ga er alles aan doen om Mercedes succesvol te maken, maar Formule 1 is een teamsport en het doet me dan ook goed om te zien dat iedereen bij Mercedes ook de volle honderd procent geeft en er binnen het team continu gekeken wordt naar wat er beter kan en veranderd moet worden”, verklaart Hamilton ten overstaan van de Britse pers.

“Ze zijn hier bij Mercedes in ieder geval ook niet bang om actie te ondernemen”, vervolgt Hamilton, daarbij vermoedelijk verwijzend naar de organisatorische veranderingen die er de laatste tijd bij het Duits-Engelse team zijn doorgevoerd. “Ik vind dat erg hoopgevend, want het laat zien dat ze er alles aan doen om te winnen.”

“Ik heb bovendien het volste vertrouwen in iedereen bij Mercedes en de sfeer binnen het team is geweldig”, benadrukt Hamilton. “Het is wat dat betreft net als bij mijn vorige team McLaren, maar als ik eerlijk ben heb ik nog nooit een groep mensen gezien die zó hongerig zijn om races te winnen dan de mensen hier.”

“Alle medewerkers hunkeren echt naar succes en kunnen nu al niet wachten om daar komend seizoen voor te knokken”, weet de wereldkampioen van 2008, die aan de andere kant ook weet dat het tijd gaat kosten om succesvol te worden: “Wat dat betreft is de Formule 1 namelijk als een marathon, geen sprint, en kijken we naar de lange termijn. We moeten geduldig zijn en blijven volhouden.”

Wat Hamilton verder hoopt, is dat hij gedurende zijn tijd bij Mercedes op teambaas Brawn kan blijven rekenen. “Hij is hier om me te helpen om Mercedes succesvol te maken en het doet me dan ook goed dat Mercedes en Ross hebben uitgesproken nog lang met elkaar door te willen gaan.”

“Ik heb namelijk al een goede band opgebouwd met Ross en we houden veel contact met elkaar. Ross staat altijd voor me klaar, maar het is boven alles belangrijk om een teambaas te hebben die echt leiding geeft aan het team en iedereen weet te inspireren om dat stapje extra te zetten.”

Foto: Hamilton met zijn teambaas Ross Brawn. © Mercedes-Benz.