De Mercedes-coureurs reizen naar Singapore af met inmiddels bekende doelstellingen: Lewis Hamilton wil zijn succesreeks vervolgen, Nico Rosberg wil zich herpakken om nog wat van de titelstrijd te maken.

Hamilton won niet alleen de vorige twee races – in België en Italië – maar triomfeerde ook al twee keer eerder in Singapore, dus de kampioenschapsleider gaat in meerdere opzichten voor zege nummer drie: “Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga ervoor”, verkondigt hij strijdlustig, waarbij het completeren van zijn hattrick aan zeges in dit jaar toch het belangrijkste lijkt te zijn voor de op de titel afstevenende Brit.

Hamilton pakte zijn vorige twee zeges in Singapore overigens na van poleposition te zijn gestart – ‘wat wel laat zien hoe belangrijk de kwalificatie is’ – maar weet dat hij tegenstand kan verwachten van teamgenoot en titelrivaal Rosberg. Hamilton verheugt zich echter op de strijd met de Duitser. Wat hem bij voorbaat sterkt, is dat het Marina Bay Street Circuit ‘een lastig stratencircuit’ is: “En dat is mijn favoriete soort circuit.”

Rosberg
Rosberg viel in Monza overigens uit, wat zijn titelkansen een flinke knauw gaf. Vorig jaar was het juist in Singapore waar hij door een uitvalbeurt een gevoelige tik kreeg in de strijd om het kampioenschap. Ook zijn terugkeer naar Singapore kent dus twee dimensies, maar ook Rosberg heeft maar één doel: “Ik moet vol in de aanval, want ik geef de titelstrijd absoluut nog niet op”, verklaart hij.

“Ik benader deze laatste zeven races met de opvatting dat ik niets te verliezen heb en Singapore is één van mijn lievelingsraces, dus dit is een goede plek om mijn offensief te beginnen”, weet Rosberg. Wat Rosberg eveneens zegt te weten, is dat hij de pace heeft om te winnen. Hij hoopt daarom ook op een probleemloos weekend om zodoende iets van zijn 53 punten achterstand in te lopen.

Wolff
Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich ondertussen niet echt druk om de competitiviteit van zijn team, maar wel om de betrouwbaarheid. “Nico’s uitvalbeurt in Monza liet zien dat onze auto’s niet onverwoestbaar zijn. We nemen die les dus mee naar Singapore, wat juist een circuit is dat zowel voor de coureurs als auto’s zeer zwaar is. We moeten daar – en in de volgende races – echter absoluut op ons best zijn om de klus te klaren.”