Lewis Hamilton heeft zijn poleposition voor de Australische Grand Prix niet weten te verzilveren. In zijn McLaren moest de Brit genoegen nemen met de derde plaats.

 

Hamilton werd bij de start direct gepasseerd door teamgenoot Jenson Button. De rest van de race heeft hij hem geen partij meer weten te bieden. Dat hij uiteindelijk ook Red Bull-coureur Sebastian Vettel voor zich moet dulden, maakt dat Hamilton niet tevreden kon zijn.

 

Tijdens de persconferentie na afloop maakt Hamilton van de gelegenheid gebruik om het team te bedanken. “Ik moet natuurlijk Jenson Button feliciteren, hij heeft geweldig gereden”, aldus Hamilton. “Ook het team verdient een compliment, de jongens hebben goed werk verricht in de winter.”

 

Over zijn eigen resultaat is de McLaren-coureur minder tevreden: “Het was een zware race. Het seizoen is echter nog lang en daar zal ik me op moeten richten. Ik mag het hoofd nu niet laten hangen”, klinkt het engszins teleurgesteld. Met de overwinning van Button en de derde plaats van Hamilton, gaat McLaren nu aan de leiding in constructeursklassement.