Lewis Hamilton erkent dat de poleposition in Duitsland enigszins onverwacht kwam, gezien hoe snel de Ferrari’s tot nu toe waren dit weekend. “Maar ook als ze in Q3 hadden kunnen rijden, zouden we in de buurt hebben gezeten.”

Mercedes viert in Hockenheim dat het 125 jaar actief is in de autosport en aan zijn 200e Grand Prix deelneemt, maar het zag ernaar uit dat er op de baan minder te vieren zou vallen. Ferrari overtuigde in de vrije trainingen, maar zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc werd in de kwalificatie getroffen door technische problemen.

“Ik weet niet wat er met Ferrari aan de hand was, maar we hadden het gevecht kunnen aangaan”, meent Hamilton. “Ze waren inderdaad erg snel dit weekend. Wij hebben ook updates meegenomen dit weekend en onze auto voelt goed, maar zij leken nog iets extra’s te hebben. Mijn eerste snelle ronde in Q3 was super, de tweede had op sommige plekken beter gekund.”

Teamgenoot Valtteri Bottas moest achter Hamilton en Max Verstappen genoegen nemen met de derde plaats. “Een beetje teleurstellend”, noemt hij dat. “Ik had niet het vertrouwen in de auto dat ik in de derde training wel had, met name bij het aanremmen. De Ferrari’s zijn extreem snel hier, dus we wisten dat het moeilijk zou worden om ze te verslaan, maar blijkbaar is daar iets mee gebeurd. We staan er goed voor en ik ga uiteraard proberen naar voren te komen.”