Lewis Hamilton is door de stewards op het matje geroepen na de derde vrije training van de Grand Prix van Singapore. De Brit zou bijlage L, hoofdstuk 3 van de International Sporting Code van de FIA hebben geschonden. Die regel betreft onder meer het verbod op het dragen van sieraden tijdens een sessie.

Coureurs mogen vanwege veiligheidsoverwegingen geen sieraden dragen, zoals vastgelegd in het reglement van de FIA. Het zorgde begin dit jaar nog voor een kleine rel omdat Hamilton een neuspiercing had en deze, na deze jaren gedragen te hebben tijdens races, plots uit moest doen.

De zevenvoudig wereldkampioen had geen begrip voor de aanscherping van deze regel en noemde dit besluit van de FIA ‘een stap terug’. “We hebben wel belangrijkere zaken te bespreken. Dit is zoiets kleins. Ik draag al zestien jaar sieraden. Ik kan mijn neusring niet eens verwijderen. Het lijkt onzinnig om hierover te beginnen”, zei de Brit destijds.

Nu lijkt Hamilton zich dan toch niet aan de regel te hebben gehouden. De stewards hebben de Mercedes-coureur op het matje geroepen. Hij zou in Singapore bijlage L, hoofdstuk 3 van het sportief reglement hebben geschonden: de regels die onder meer coureurs verbieden om sieraden te dragen. De FIA vermeldt in het document niet op welke van de 5 onderdelen van dat hoofdstuk de mogelijke overtreding betrekking heeft. Hamilton moest zich om 13:45 uur Nederlandse tijd bij de stewards melden om uitleg te geven.

Foto: Motorsport Images