*

Hamilton overwoog te stoppen

Redactie

Redactie

27 april 2009 10:31

Hamilton overwoog te stoppen

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij na het leugenschandaal na de Grand Prix van Australië heeft overwogen om te stoppen. De Brit zegt dat hij nu honderd procent is toegewijd aan de sport.Hamilton werd uit de uitslag van de Australische Grand Prix gehaald, nadat de wedstrijdleiding er achter kwam dat de coureur en zijn team McLaren hadden gelogen over de inhaalactie van Jarno Trulli op Hamilton tijdens de safetycarfase.

In Maleisië kwam daardoor een geruchtenstroom op gang dat Hamilton zo ontdaan was door de situatie, dat hij de sport de rug toe wilde keren. De coureur heeft deze speculaties nu bevestigd.

“Ik was even niet zeker of ik de komende vijf jaar wel in deze sport wilde blijven”, zegt Hamilton in een interview met de BBC. “Er was zo veel aan de hand dat ik mij begon af te vragen of ik wel in de schijnwerpers wilde staan.”

“Ik kan niet eens een patatje kopen of naar de bioscoop gaan zonder gefotografeerd te worden. Maar als ik in deze auto wil blijven rijden en door wil gaan met wat ik nu doe, dan moet ik dat accepteren.”

Hamilton zegt dat zijn besluit om in de Formule 1 te blijven definitief is. “Ik doe dit voor mijn fans. Wat anderen ook over mij zeggen, ik geef de volle honderd procent. Natuurlijk zal het af en toe ook slechter gaan, maar ik ben ook maar een mens”, aldus Hamilton.

Op 29 april buigt de World Motor Sport Council van de FIA zich over de leugenaffaire. Mogelijk wordt Mclaren dan nog bestraft.

LP