Mercedes-coureur en titelverdediger Lewis Hamilton denkt dat Red Bull over iets meer dan een week in Melbourne wel eens het snelste team kan zijn dankzij een update die het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo daar introduceert.

Red Bull heeft er geen geheim van gemaakt dat de RB14-bolide voor de seizoensopener in Australië nog van enkele nieuwe onderdelen wordt voorzien en Hamilton denkt dat die updates er wel eens voor kunnen zorgen dat Red Bull daar straks over de snelste auto beschikt.

Hamilton denkt dat Mercedes in Melbourne misschien wel in de achtervolging moet op Red Bull.

“Vorig jaar was het verschil groot aan het begin van het seizoen, maar kwamen ze steeds dichterbij. Dit jaar lijkt het vanaf het begin echter erg close te zijn”, constateert Hamilton na de wintertests, waarbij hij de verwachting uitspreekt dat het dit jaar op-en-neer zal gaan tussen de teams aan de top, naarmate Mercedes, Ferrari en Red Bull hun bolides ontwikkelen.

Voor de seizoensopener in Australië gaat Hamilton er dus vanuit dat Red Bull met iets komt – en sterk zal zijn. “Het wordt interessant om te zien hoe het uitpakt. Ik denk dat Red Bull op het moment over de in potentie snelste auto beschikt, en van wat ik heb gehoord moet hun update twee tot vier tienden opleveren.”

Ondanks dat hij verwacht dat Red Bull wel eens razendsnel uit de startblokken kan komen in Australië, benadrukt de Brit dat hij vertrouwen heeft in het werk dat zijn Mercedes-manschappen hebben gedaan. “Absoluut, ik denk alleen dat het close wordt.”