Kampioenschapsleider Lewis Hamilton ziet Red Bull als meest geduchte rivaal voor zijn team Mercedes: ‘Het is een sterk team en Daniel Ricciardo en Max Verstappen doen het goed’.

Dat maakt Lewis Hamilton duidelijk ten overstaan van ESPNF1. “Red Bull is momenteel het team dat het dichtst bij ons in de buurt zit”, concludeert hij na twaalf van de 21 races.

“Red Bull is een heel, heel sterk team. Ze hebben een auto die over geweldig veel downforce beschikt en lijken ook op motorisch vlak sterker te zijn geworden”, somt Hamilton op.

www.sutton-images.com Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing, Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 and Max Verstappen (NED) Red Bull Racing in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd12, German Grand Prix, Race, Hockenheim, Germany, Sunday 31 July 2016.

Zolang Hamilton als winnaar in het midden mag zitten, kan hij lachen met de Red Bull-jongens.

“Ik weet niet hoe het komt dat Red Bull de laatste tijd meer op ons is ingelopen dan andere teams, maar ze lijken op het moment echt enorm sterk te zijn”, zegt hij over de nummer twee bij de constructeurs.

Hamilton prijst daarbij ook de prestaties van Red Bulls Daniel Ricciardo en Max Verstappen. “Daniel presteert heel goed en Max ook, maar dat Red Bull zo sterk is, komt niet alleen door de coureurs.”

“Het komt omdat het hele team erg sterk is”, verduidelijkt Hamilton. “Dat is ook de reden waarom ik bijvoorbeeld in Duitsland won”, stipt hij aan. “Dat kwam niet alleen door mij, maar door ons hele team.”