Red Bull is goed uit de startblokken gekomen in Singapore, zo moet ook Lewis Hamilton erkennen, maar de Mercedes-coureur denkt niet dat het team van de energiedrankfabrikant en rivaal Ferrari ‘buiten bereik’ zijn.

Hamilton zelf was achtereenvolgens vierde en derde in de vrijdagtrainingen, met Red Bulls Daniel Ricciardo in beide sessies de snelste man op de baan. Hamiltons achterstand in VT2 bedroeg zeven tienden, maar de kampioenschapsleider maakt zich nog geen al te grote zorgen.

“Onze vrijdag was clean, zonder grote problemen”, verhaalt hij. “De verschillen zijn klein, zoals te zien is, terwijl het ook duidelijk is dat wij onze auto nog moeten verbeteren. Red Bull lijkt namelijk sterk te zijn, terwijl Ferrari daar ook dicht in de buurt zit, dus wij hebben werk te doen”, erkent Hamilton, volgens wie er echter nog niks verloren is: “Want ze zijn niet buiten bereik.”

In tegenstelling tot Hamilton had teamgenoot Valtteri Bottas – zesde en vierde in de twee trainingen – een dag die alleen maar als ‘moeilijk’ omschreven kan worden. “We missen namelijk nog wat snelheid. Daarnaast hebben we de set-up tussen de trainingen door flink omgegooid, maar alsnog de juiste afstelling niet gevonden.”

“Ik kwam grip te kort en de balans was er ook nog niet. De auto voelde nerveus aan en dan is het lastig het vertrouwen te hebben terwijl je de limiet opzoekt. Dat is dus waar we ons vooral op moeten richten, zodat ik vertrouwen kan opbouwen.”

Bottas had het goede gevoel nog niet op het Marina Bay Street Circuit.