Mercedes-rijder Lewis Hamilton vreest niet voor een walk-over van Red Bull-coureur Sebastian Vettel. Hamilton verwacht namelijk dat de Duitser het lang niet altijd zo makkelijk zal hebben als in Bahrein.

Hamilton werd zelf kampioen in 2008, waarna zijn landgenoot Jenson Button in 2009 met de titel aan de haal ging. Van 2010 tot en met 2012 legde Vettel vervolgens telkens beslag op de titel.

In 2010 en 2012 gebeurde dat na een lange en spannende strijd, maar in 2011 won Vettel elf van de negentien races en stond hij nog zes keer op een lagere trede van het podium, met als gevolg dat hij het seizoen met een voorsprong van 122 punten op de nummer twee afsloot en van van een walkover gesproken mocht worden.

In gesprek met The Sun zegt Hamilton, naar aanleiding van Vettels relatief makkelijke zege in Bahrein, echter dat hij niet bang is voor een herhaling van 2011: “Sebastian wint volgens mij altijd in Bahrein, dus zijn zege van afgelopen weekend was geen verrasing voor ons.”

“Ik denk bovendien niet dat elke race vanaf nu zo zal verlopen voor Sebastian”, stelt Hamilton, die verder constateert dat ‘Red Bull het in sommige kwalificaties moeilijk lijkt te hebben’.