Lewis Hamilton vindt niet dat hij zijn derde plaats ‘fair and square’ heeft verdiend. In de slotfase was teamgenoot Nico Rosberg veel sneller dan hem. De Duitser mocht er van zijn werkgever echter niet langs. “Eigenlijk hoort hij hier nu te staan”, vindt Hamilton.

In tegenstelling tot Vettel hield Rosberg zich wel aan de afspraken van zijn team. Hamilton haalde op die manier zijn eerste podiumfinish binnen voor Mercedes. “Ik moest in de slotfase brandstof besparen. Het team heeft het geweldig gedaan”, luidde het standaard-riedeltje. “Ik ben blij dat ik hier voor hun mag staan, maar Nico verdiende het eigenlijk meer.”

“Hij was sneller en is een geweldige teamgenoot. Hij reed een fantastische race”, stelde Hamilton op het podium. “We konden de jongens vooraan niet bijhouden maar staan wel op het podium. Ik ben erg blij voor het team maar ik sta hier niet echt met een heel goed gevoel. Het hoort echter bij de sport en we kijken nu weer vooruit.”

“Tijdens de race deed ik een ‘Jenson’”, aldus Hamilton, die per ongeluk bij McLaren zijn pitstop wilde doen. “Het gebeurde hem ook een keer. Ik weet niet hoe dit kon gebeuren.”