De zondag in Singapore ‘had niet beter kunnen zijn’ voor Lewis Hamilton en zijn titelkansen. Dat beseft de Engelsman na zijn zege op het Marina Bay Street Circuit, waar zijn kampioenschapsrivaal Sebastian Vettel niet scoorde.

Hamilton ging met drie punten voorsprong de race in, maar stond na een voor Mercedes lastige kwalificatie slechts vijfde op de grid. De race zou om schadebeperking draaien, verwachtte hij, met Vettel op pole op een circuit dat Ferrari op het lijf geschreven leek.

Al na een paar honderd meter, toen hij Vettels gecrashte Ferrari passeerde, was hem echter duidelijk dat zich een uitgelezen mogelijkheid had aangediend zijn voorsprong uit te breiden. Dat deed Hamilton dan ook, met verve, met een dominante overwinning, waardoor hij nu 28 punten voor staat.

Hamilton had Daniel Ricciardo (achtergrond) onder controle in Singapore.

“Of dit een perfect resultaat voor me was? Het antwoord op die vraag lijkt me duidelijk: natuurlijk”, zegt Hamilton. “Mijn doel sinds de zomerstop is om elke race te winnen”, vertelt Hamilton, die dat tot nog toe gelukt is, met een hattrick aan zeges: “Nu wil ik dit natuurlijk doorzetten.”

De volgende race, in Maleisië, zou Mercedes volgens Hamilton redelijk moeten liggen. “Daarna hebben we Japan, waar downforce telt, dus daar zou het close kunnen zijn. Red Bull is daar meestal ook sterk, terwijl het niet onze beste baan is.”

“Amerika en Mexico zouden prima voor ons moeten zijn. Dan is het Brazilië, waar Ferrari en Red Bull denk ik snel zullen zijn”, somt Hamilton de komende races op, met uitzondering van de finale in Abu Dhabi. “Om eerlijk te zijn denk ik echter dat het sowieso erg close wordt. Het is ook moeilijk te voorspellen.”