Lewis Hamilton is door het dolle na een naar eigen zeggen ‘eervol weekend’, dat hij met de overwinning op gepaste wijze af weet te sluiten.

Natuurlijk refereert Hamilton op het podium nog eens aan het moment waarop hij op zaterdag het aantal polepositions van Ayrton Senna weet te evenaren. Het is een moment waar hij zeer trots op is, net als op zijn overwinning.

“Om hier de poleposition en de overwinning te pakken, net zoals ik deed toen ik tien jaar geleden mijn eerste Grand Prix won, is natuurlijk heel mooi. Ik ben echt dolblij!”

De gehele race reed Lewis Hamilton eenzaam en alleen in de rondte, maar dat neemt niet weg dat de overwinning het resultaat is van iedereen binnen het team. “Ik ben slechts een kleine schakel in de ketting”, weet Hamilton.

“Ik werk met geweldige mensen die in de fabriek heel hard hebben gewerkt om de problemen die we in Monaco tegenkwamen, op te lossen. Ik ben het team dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen en dat Valtteri er met een goed optreden een één-twee van maakt, is natuurlijk helemaal super.”

Bottas (2e)
Ook Valtteri Bottas is tevreden met zijn race op het circuit waar hij net zoals zijn teamgenoot altijd goed presteert. “Ik heb hier nu vijf keer gereden en drie keer het podium behaald, dit is een goed circuit voor mij”, meldt Bottas op het podium.

De dubbel voor Mercedes komt na een moeizaam weekend in Monaco en daar is Bottas zich zeer van bewust: “Dit hadden we wel even nodig ja. Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop Mercedes in twee weken tijd het tij heeft weten te keren en ben er dan ook trots op deel uit te maken van dit team.”

Bottas kreeg de tweede plaats in de openingsfase van de race cadeau toen Max Verstappen de strijd moest staken. “Ik had het even moeilijk achter de Red Bull”, zegt de Fin over dat moment. “Even later zat ik vast achter een Force India, waarna we besloten om een andere strategie te volgen dan Lewis en voor de softs te gaan.”

“Op die zachte banden wist ik wat me te doen stond om de auto over de streep te brengen en punten veilig te stellen. Al met al is dit een goed resultaat en ik kijk nu alweer uit naar de Grand Prix in Bakoe.”