*

Hamilton: ‘Sta mezelf niet toe te denken dat we Ferrari niet kunnen bijhalen’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 juni 2018 15:14

Hamilton: ‘Sta mezelf niet toe te denken dat we Ferrari niet kunnen bijhalen’
Sutton Images

Lewis Hamilton heeft er het volste vertrouwen in dat Mercedes de W09 weer in een winnende auto kan veranderen. Dat ondanks een tegenvallend weekend in Montréal.

Mercedes-teambaas Toto Wolff repte na de Grand Prix van Canada ten overstaan van ORF over ‘een shitresultaat’, en was hevig teleurgesteld dat de race om schadebeperking draaide voor het Duits-Engelse team, in plaats van maximaal scoren. Wolff riep Mercedes verder op het echt beter te gaan doen, omdat het volgens hem niet goed genoeg is.

Hamilton is met zijn vijfde plek in de GP van Canada de leiding in het WK kwijtgeraakt.

Valtteri Bottas, die tweede werd in Canada, stelde verder dat de Mercedes momenteel niet snel genoeg is, of in elk geval niet zo snel als de Ferrari. Gevraagd of hij er bang voor is dat Mercedes het verschil wellicht niet meer weet goed te maken, antwoordt Hamilton tegenover ESPNF1 echter van niet. “Ik denk daar niet eens aan, zulke gedachten sta ik mezelf niet toe.”

“Zo denken zou het eerste teken van zwakte zijn, maar ik ben niet zwak. Ik ben hier nog altijd om te winnen, en ben er nog steeds van overtuigd dat we dat kunnen. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in mijn jongens”, benadrukt Hamilton, doelend op het team. “Zodra je denkt dat je misschien wel eens kan verliezen, heb je al verloren”, legt Hamilton zijn state of mind uit.

De viervoudig wereldkampioen stelt daarbij dat Ferrari tot op heden het meest constante topteam is geweest, terwijl Red Bull ‘zo nu en dan’ ook echt meedoet aan de kop van het veld. “Maar er zijn nog veel races te gaan”, haalt hij aan. “En er gaat nog veel gebeuren.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff