Mercedes-coureur Lewis Hamilton vindt dat de testdagen in Bahrein deze week dringend nodig zijn om de banden van dit jaar beter te begrijpen. Volgens de Brit haalt het team tot nu toe nog niet het beste uit het Pirelli-rubber.

“We hebben veel werk te doen tijdens de testdagen”, meent Hamilton in Bahrein. “We moeten onze bandenkennis vergroten, zodat we bij de volgende race beter voor de dag kunnen komen. De auto is overduidelijk goed. We moeten alleen leren om onze banden beter te gebruiken tijdens de race, zeker als het warm is.”

Hoewel Mercedes de snelste is in de korte stints tijdens de kwalificatie, is concurrent Ferrari beter in de long runs. Daarnaast wordt de performance van de W08 soms beïnvloed door de lading brandstof aan boord van de auto. Ook dat baart Hamilton zorgen.

“In het begin, als de auto’s helemaal volgeladen zijn met brandstof, is er soms gewoon geen grip en slingert de auto alle kanten op”, verzucht Hamilton. “Als de auto dan tegen het einde van de race lichter wordt, en we met verse banden rijden, is er weer niks aan de hand.”

Hamilton test vandaag (dinsdag) op het Bahrein International Circuit, teamgenoot Valtteri Bottas neemt morgen weer plaats in de auto. Check hier het volledige overzicht van de rijders tijdens de testdagen.