Lewis Hamilton denkt dat een eventuele wereldtitel in 2018 zwaarder zal wegen dan zijn vorige titels met Mercedes, aangezien het Duits-Engelse kampioenschapsteam nu tegenstand ondervindt van zowel Ferrari als Red Bull.

De viervoudig wereldkampioen won zijn eerste titel, in 2008, met McLaren na een strijd met Ferrari-coureur Felipe Massa. Na zijn overstap naar Mercedes in 2013 werd hij in 2014 en 2015 kampioen door de Mercedes-teamstrijd van Nico Rosberg te winnen. Met Mercedes dat in die jaren weinig van de andere teams te vrezen had, was de titelstrijd feitelijk een tweestrijd, die in 2016 vervolgens door Rosberg in zijn voordeel werd beslist.

Hamilton verwacht een felle strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull.

In 2017 werd Mercedes, vooral in het begin van het seizoen, door Ferrari onder druk gezet, maar liep Hamilton na de zomerstop flink weg bij Sebastian Vettel en versloeg hem uiteindelijk met 46 punten voorsprong. Dit jaar is het echter diezelfde Vettel die aan kop in het WK gaat, met Hamilton op de tweede plek. De viervoudig kampioen denkt echter dat behalve Mercedes en Ferrari ook Red Bull mee kan doen om de titel. “Als het zo doorgaat zoals nu, wordt winnen heel zwaar”, erkent Hamilton tegenover Autosport.

“Als de kans zich echter voordoet en we erin slagen deze strijd te winnen, dan zou dat meer betekenen dan voorheen, omdat het dit jaar moeilijker is dan eerder”, zegt hij over het mogelijk pakken van de titel. Op het moment is Mercedes volgens Hamilton namelijk niet het snelste team. “Ik denk dat we het derde team zijn, qua snelheid”, zegt hij zelfs. “We moeten ons dus verbeteren, maar dat is niet onmogelijk. Ik weet ook dat iedereen op de fabriek en het circuit daar alles aan doet.”