Lewis Hamilton voert samen met Sebastian Vettel het kampioenschap aan. De Brit noemt het gevecht met de Duitse Ferrari-coureur het ‘hoogtepunt van zijn carrière’ en spreekt bovendien van groots wederzijds respect tussen de rivalen.

Met ieder een overwinning en een tweede plaats hebben Hamilton en Vettel beide 43 punten gescoord na twee races. Zij lijken voorlopig met z’n tweeën uit te gaan maken wie er aan het einde van het seizoen wereldkampioen wordt. Hamilton geniet van de (nu nog) vriendelijke titelstrijd.

“We gaan allebei tot het gaatje en soms denkt een van de twee dan dat er iets niet eerlijk is of dat de ander te agressief rijdt”, meent Hamilton over zijn strijd met Vettel. “Maar we zijn volwassen kerels en we hebben allebei veel meegemaakt. Het respect dat ik krijg is het grootste wat ik ooit heb gehad, zeker van iemand van zijn kaliber.”

Hamilton Vettel Titelgevecht

Wederzijds respect, zowel op als buiten de baan.

Hamilton roemt de sportiviteit van Vettel en waardeert zijn instelling. “Natuurlijk wil hij me afmaken op de baan en verslaan, en vice versa”, zegt de Mercedes-coureur. “Maar buiten de baan is er ook waardering voor elkaars prestaties. Hij is in topvorm, hij is snel en als ik dan voor hem kom, is dat alleen maar een compliment.”

Dit jaar hoopt Hamilton dat hij en Vettel ongestoord tot het einde van het seizoen kunnen strijden om de titel. “Ik hoop echt dat dit gevecht bepaald wordt door het doorzettingsvermogen en de fitheid van de coureur en door de ander gewoon te verslaan op de baan”, zegt de drievoudig wereldkampioen. “Dat is waar racen om draait.”