*

Hamilton: ‘Vettel is nog steeds mijn belangrijkste titelrivaal’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 mei 2018 17:40

Hamilton: ‘Vettel is nog steeds mijn belangrijkste titelrivaal’
Sutton Images

Daniel Ricciardo staat na zijn overwinning in Monaco derde in het WK, met evenveel zeges achter zijn naam als kampioenschapsleider Lewis Hamilton en de nummer twee Sebastian Vettel. Hamilton ziet Vettel echter nog altijd als zijn belangrijkste titelrivaal.

Hamilton, Vettel en Ricciardo staan op achtereenvolgens 110, 96 en 72 punten. Ricciardo zelf erkende na zijn zege in Monaco dat Hamilton ‘nog wel een aardige buffer’ op hem heeft, maar noemde het ook ‘niet onmogelijk’ dat hij zich tot een serieuze titelkandidaat kan ontpoppen. “Al is het niet zo dat het nu het eerste is waar ik aan denk. Het zal mijn manier van rijden sowieso ook niet veranderen.”

Vettel, Ricciardo en Hamilton.

Ricciardo ziet zichzelf vooralsnog dus vooral als outsider, wat ook de rol is die Hamilton de Aussie toedicht. “Ferrari is nog altijd het sterkste team en ik vind ook dat Sebastian de beste job doet”, wordt Hamilton geciteerd door RaceFans.

Dat hijzelf desondanks aan kop gaat in het WK, schrijft de Brit toe aan het feit dat Ferrari ‘fouten heeft gemaakt en punten heeft laten liggen’. “Daar hebben wij van kunnen profiteren. Anders hadden we de voorsprong die we nu hebben niet gehad.”

Los van dat hij Vettel als zijn belangrijkste tegenstander in de titelstrijd ziet, denkt Hamilton wel dat Red Bull er bij de teams wel echt een driestrijd van heeft gemaakt. “Het is geweldig om te zien dat Red Bull, Ferrari en wij om-en-om races winnen. Dat maakt het een enorme uitdaging”, zegt hij over dit seizoen.

Dat Red Bull in Canada, voor de eerste keer dit jaar, een flinke update krijgt voor de Renault-motor, maakt het daarbij extra spannend volgens Hamilton. “Het wordt interessant om te zien hoe ze het daarmee doen.”

Volgens Hamilton is echt sprake van een driestrijd tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari.