*

Hamilton voelt zich nog niet gerust op titelstrijd

Daan de Geus

Daan de Geus

13 oktober 2014 15:16

Hamilton voelt zich nog niet gerust op titelstrijd
Racepictures

Kampioenschapsleider Lewis Hamilton gaat met een voorsprong van zeventien punten de laatste drie races in, maar is er in zijn titelduel met Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg niet gerust op dat dit genoeg is.

“Het is natuurlijk fijn dat ik deze voorsprong heb en de marge afgelopen zondag in Rusland weer wat heb kunnen uitbouwen, maar we hebben dit jaar wel gezien dat je voorsprong eigenlijk niet groot genoeg kan zijn”, stipt Hamilton aan in gesprek met de BBC.

“Het belangrijkste blijft namelijk hoe groot het gat aan het eind van het seizoen is”, trapt de Brit een open deur in, al is hij natuurlijk verstandig een slag om de arm te houden aangezien de slotrace – in Abu Dhabi – dubbele punten waard is.

Hamilton moet hoe dan ook erkennen dat hij in zich een titelgevecht eigenlijk nooit gerust voelt totdat de buit definitief binnen is. “Tijdens een titelgevecht voel je je eigenlijk nooit echt op je gemak. Het blijft altijd spannend tot op het eind en dit is zoals het er naar uitziet ook een titelduel dat doorgaat tot en met de laatste race”, voorspelt de wereldkampioen van 2008.

“Aan mijn benadering zal daardoor dan ook niks veranderen. Ik zal blijven vechten en pushen voor wat ik waard ben en ik hoop verder dat het me meezit tijdens de nog resterende wedstrijden van dit jaar.”

Rosberg
Teamgenoot Rosberg heeft op zijn beurt duidelijk gemaakt dat hij nog niet uit het veld geslagen is. “Ik moet in de aanval blijven gaan en proberen de komende races te winnen”, verklaart de coureur die daar grappend aan toevoegt dat de resterende drie circuits ‘gelukkig mijn favoriete banen zijn’.

Gerelateerd