*

Hamilton voorziet wisselingen in 2021: ‘Iedereen praat al met meerdere teams’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

14 november 2019 10:39

Hamilton voorziet wisselingen in 2021: ‘Iedereen praat al met meerdere teams’
Motorsport Images

Er gaat in 2021 veel veranderen, niet alleen als het gaat om het nieuwe reglement maar ook de invulling van de grid zal er anders uitzien. Dat is de verwachting van de kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton en hij belooft: “Ik wil er bij zijn.”

Bij de topteams lopen meerdere contracten af na 2020: Verstappen en Alexander Albon bij Red Bull, Sebastian Vettel bij Ferrari en ook Hamilton en Valtteri Bottas bij Mercedes hebben nog geen stoeltje voor 2021. Charles Leclerc is met een verbintenis tot eind 2022 eigenlijk de enige die is verzekerd van een plekje bij een topteam.

Lees ook: Verstappen: ‘Dominantie Hamilton begint te vervelen’

“Komend jaar zullen veel coureurs van team wisselen”, voorspelt Hamilton in Sao Paulo in gesprek met Reuters. “Er is op de achtergrond veel gaande, eigenlijk praat iedereen wel met meerdere teams.” De Brit zal vooral met een schuin oog kijken naar wat Max Verstappen gaat doen na 2020, hij is wat Hamilton betreft samen met Leclerc een toekomstig kampioen.

“Verstappen en Leclerc hebben allebei een goede agressieve stijl, dat is geweldig”, vindt Hamilton. “Maar ik wil ze voorlopig nog wel een tijdje stoppen. Ik denk dat Ferrari voor nu op korte termijn de beste kans heeft om een auto te bouwen die mee kan doen om het kampioenschap.” Een ding is zeker: Hamilton wil de vernieuwde Formule 1 in 2021 nog meemaken. “De plannen zien er goed uit. Als het klopt wat ze zeggen, gaan we een mooi nieuw racetijdperk in. En daar wil ik bij zijn.”

Paddockpraat Podcast: Wat maakt Lewis Hamilton tot wat hij nu is: zesvoudig wereldkampioen (iTunes)