Max Verstappen zegt dat de dominantie van Lewis Hamilton in de Formule 1 ‘begint te vervelen’. De Nederlander vindt dat de tijd is gekomen dat de jonge generatie het overneemt. Verstappen kijkt daarnaast uit naar de Braziliaanse Grand Prix: ”Het weer kan hier ook een rol gaan spelen!”

Max Verstappen hoopt dat hij en Charles Leclerc volgend jaar om de titel zullen strijden. ”Het is goed voor de sport dat een jonge generatie coureurs opkomt die het hopelijk gaat overnemen”, zegt Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië. ”Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint. We moeten dat dus proberen te veranderen”, voegt Verstappen toe bij een evenement van zijn nieuwe sponsor CarNext.com.

De 34-jarige Hamilton veroverde in Amerika zijn zesde wereldtitel en heeft al aangegeven nog tot minstens 2021 door te willen gaan. Volgens Verstappen is de dominantie de komende jaren meer afhankelijk van Mercedes dan van Hamilton zelf. ”Hij wordt ook ouder, dus natuurlijk zal het ooit wel stoppen. Het is vooral afhankelijk van het team, en niet van Lewis. Als Mercedes dominante auto’s blijft bouwen zal hij natuurlijk blijven winnen. We moeten er dus als een team voor zorgen dat we ze kunnen verslaan”, aldus Verstappen.

Lees ook: Officieel: Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull

Veelbelovend jaar
Verstappen verwacht dat Red Bull volgend jaar, mede dankzij de vooruitgang bij Honda, weer vooraan zal meedoen. ”Ik denk dat we op de goede weg zijn. Wat betreft motorvermogen doen we niet veel onder voor Mercedes dus dat is veelbelovend voor volgend jaar”, aldus Verstappen, die dit weekend in actie komt in Brazilië.

”Interlagos is een kort maar leuk circuit”, blikt de Nederlander vooruit op de Grand Prix van Brazilië. ”Het is een goede combinatie van bochten en omdat we op dit circuit tegen de klok in rijden, is het wat zwaarder voor de nek. De kwalificatie is hier heel belangrijk omdat inhalen hier lastig is. Daarnaast slijten de banden snel op dit circuit dus daar moeten we ook rekening mee houden tijdens de race. Zoals we zagen in 2016 kan het weer hier ook een rol gaan spelen! Brazilië heeft veel gepassioneerde fans die leven voor de Formule 1, dat is geweldig om te zien en de sfeer is dan ook altijd fantastisch”, aldus Verstappen.

Foto: Motorsport Images