*

Officieel: Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull

Laurens Stade

Laurens Stade

12 november 2019 11:02

Officieel: Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull
Motorsport Images

Alexander Albon zal ook in 2020 de teamgenoot zijn van Max Verstappen bij Red Bull. De Britse Thai heeft zijn contract bij het team verlengd. 

Alexander Albon debuteerde dit seizoen in de Formule 1 bij het zusterteam Toro Rosso. Albon imponeerde bij het team terwijl Pierre Gasly bij Red Bull tegenvallend presteerde. De Britse Thai werd daarop in de zomerstop in de Red Bull gezet naast Max Verstappen, terwijl Gasly een stapje terug moest doen en het zitje van Albon bij Toro Rosso overnam.

Albon heeft indruk gemaakt bij Red Bull: hij scoorde in zijn zeven races voor het team 68 punten en eindigde altijd in de top zes. Eerder gaven teambaas Christian Horner en Red Bull-adviseur Helmut Marko aan dat het team geen haast had met het kiezen van de teamgenoot van Verstappen voor 2020, maar met nog twee races te gaan is Albon officieel bevestigd bij de Oostenrijkse renstal.

Foto: Motorsport Images

Grote stap
”Alex heeft geweldig gepresteerd sinds zijn debuut bij het team in België en zijn resultaten spreken voor zich”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. ”Het is moeilijk om dat niveau van consistentie te ontkennen en in combinatie met een groeiende reputatie als een sterke, fel toegewijde racer, heeft Alex bewezen dat hij het volledig verdient om zijn vooruitgang bij Aston Martin Red Bull Racing voort te zetten. Er is nog genoeg potentie en we kijken ernaar uit om hem naast Max Verstappen te zien rijden in 2020”, aldus Horner.

Albon is blij met de kans die hij krijgt om zich ook in 2020 te bewijzen. ”Ik ben erg enthousiast om volgend jaar weer met Max te werken en ik weet dat ik mezelf gelukkig mag prijzen dat ik deze kans krijg. Ik ben enorm dankbaar dat Red Bull het vertrouwen in mij heeft gesteld en in mijn resultaten heeft geloofd sinds ik bij het team kwam. Ik ben dankbaar dat ze me volgend jaar in de auto houden, dat is heel wat. Dit was een ongelooflijk jaar voor mij en het was al een grote stap om halverwege het seizoen naar Red Bull te verkassen, dus nu zal ik de lessen van dit seizoen en de ervaring gebruiken om te verbeteren en vooraan te vechten in 2020”, aldus Albon.

Tegelijkertijd maakt Toro Rosso, wat vanaf volgend jaar de naam Alpha Tauri draagt, bekend dat het vasthoudt aan Pierre Gasly en Daniil Kvyat voor 2020.

Lees ook: Toro Rosso gaat in 2020 door met Gasly en Kvyat

Nog maar één F1-zitje vrij
Door de bevestiging dat beide Red Bull-stallen in 2020 met dezelfde coureurs verder gaan, staat ook vast dat de Duitser Nico Hülkenberg daar niet terecht kan. Voor 2020 is nog maar één zitje vrij: bij Williams.

Hülkenberg, die moet vertrekken bij zijn huidige werkgever Renault, heeft daar echter al openlijk voor bedankt en het Williams-plekje gaat zo goed als zeker naar de Canadees Nicholas Latifi.

Foto: Motorsport Images