Net als het grote Red Bull Racing houdt ook opleidingsstal Toro Rosso in 2020 vast aan haar huidige rijdersduo: Pierre Gasly en Daniil Kvyat komen ook volgend seizoen uit voor het team dat dan onder de nieuwe naam Alpha Tauri aantreedt.

Lees ook: Officieel: Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull

Zowel Kvyat als Gasly maakte dit jaar een comeback bij Toro Rosso. Kvyat deed dat aan het begin van het seizoen, nadat hij eerder eind 2017 op straat was gezet door het team (en Red Bull) omdat hij zich niet wist te herpakken nadat hij in 2016 al van topteam Red Bull naar Toro Rosso was teruggezet.

Het team laat nu weten ook in 2020 weer een plekje voor de 25-jarige Rus te hebben, die daar ‘heel blij’ mee is. “Ik voel me hier namelijk op mijn gemak en ken het team heel goed”, vertelt Kvyat, die ook blij is met de resultaten dit jaar. Het hoogtepunt, uiteraard: “De podiumplek die we in Duitsland pakten. Ik hoop volgend jaar ook weer een sterk seizoen af te werken voor het team”, besluit hij.

Gasly mag ook blijven
Teamgenoot Gasly keerde afgelopen zomer terug bij Toro Rosso, nadat hij begin dit seizoen de kans kreeg het bij Red Bull te proberen. Dat pakte niet uit zoals Helmut Marko, het hoofd van Red Bulls rijdersprogramma, voor ogen had, waarna Gasly in de zomer naar Toro Rosso werd gedegradeerd om plek te maken voor Alexander Albon.

Marko en Red Bull lieten daarbij optekenen dat Gasly nog altijd kanshebber was voor een 2020-zitje bij Red Bull, maar nu Albon daar contractverlenging heeft gekregen, blijft Gasly definitief bij Toro Rosso. “Dit team heeft me de afgelopen seizoenen geweldige kansen geboden om te laten zien wat ik kan, en ik ben super gemotiveerd om ze daar volgend jaar met de best mogelijke resultaten voor terug te betalen”, zegt Gasly.

“Toro Rosso wordt elk jaar beter en het is geweldig om deel uit te maken van die reis. Ik ben erg benieuwd naar wat we in 2020 samen kunnen bereiken”, aldus Gasly, met Toro Rosso dat in 2020 zoals gezegd onder een nieuwe naam verder gaat: Alpha Tauri.

Lees ook: Toro Rosso krijgt toestemming voor naamsverandering in 2020

Tevreden Tost
De teambaas zal volgend jaar echter nog altijd naar dezelfde naam luisteren: Franz Tost. De Oostenrijker is er blij mee dat hij Gasly en Kvyat ook in 2020 weer onder zijn hoede heeft. “Een jong maar ervaren duo”, typeert hij ze. “Ze hebben dit seizoen goede resultaten behaald en in hun jaren in de sport wel laten zien dat ze weten hoe ze competitief moeten zijn”, meent Tost.

Nog maar één F1-zitje vrij
Door de bevestiging dat beide Red Bull-stallen in 2020 met dezelfde coureurs verder gaan, staat ook vast dat de Duitser Nico Hülkenberg daar niet terecht kan. Voor 2020 is nog maar één zitje vrij: bij Williams.

Hülkenberg, die moet vertrekken bij zijn huidige werkgever Renault, heeft daar echter al openlijk voor bedankt en het Williams-plekje gaat zo goed als zeker naar de Canadees Nicholas Latifi.