Het verzoek van Toro Rosso om de teamnaam te veranderen naar Alpha Tauri voor 2020 is ingewilligd, zo meldt Motorsport.com. De Italiaanse renstal zal dan Scuderia Alpha Tauri Honda gaan heten. 

Vorige maand werd bekend dat Toro Rosso een naamsverandering had aangevraagd. Het team wilde de naam Alpha Tauri dragen, een kledingmerk van Red Bull wat in 2016 gelanceerd werd. Daarvoor had het eerst toestemming nodig van alle teams. Die toestemming hebben ze nu ook gekregen.

Sinds 2006 opereert het juniorenteam van Red Bull in de Formule 1, nadat de energiedrankenfabrikant het team van Minardi had opgekocht en omgedoopt tot Toro Rosso. De renstal maakt gebruik van de Italiaanse vertaling van Red Bull, ter ere van de Italiaanse voorganger van het team en de locatie van hun hoofdkwartier.

Het verzoek was aangevraagd via een zogenaamde ‘e-vote’. De teams hebben de week na de Grand Prix van Rusland gestemd over de naamsverandering. Het team zal de naam Scuderia Alpha Tauri Honda gaan dragen vanaf 2020.