Lewis Hamilton heeft Peter Bonnington, zijn vaste race-engineer die in Mexico ontbreekt omdat hij een medische procedure moet ondergaan, vóór de kwalificatie een bericht gestuurd om advies te vragen over de afstelling van zijn auto.

De performance engineer van Hamilton, Marcus Dudley, neemt dit weekend en ook in Amerika de plek over van ‘Bono’, zoals Bonnington ook wel genoemd wordt. Dom Riefstahl neemt op zijn beurt de plaats over van Dudley.  Het is voor Hamilton dan ook wennen om zonder zijn vaste race-engineer te werken.

Lees ook: Race-engineer van Lewis Hamilton afwezig in Mexico en Amerika 

”Bono werkt al zeven jaar met mij, dat is de langste samenwerking met een engineer die ik ooit heb gehad”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com. ”Het voelt dus zeker raar om hem dit weekend niet te zien. We hebben samen veel meegemaakt en bereikt. Hij is aanwezig in onze gedachten en hij heeft afgelopen week hard gewerkt met Marcus, die net als Dom fantastisch werk heeft verricht”, aldus Hamilton.

Hamilton merkt desondanks de afwezigheid van zijn vaste race-engineer, die sinds 2013 samenwerkt met de Brit, en vroeg nog vóór de kwalificatie om advies over de afstelling. ”Ik werk al een lange tijd nauw samen met Bono en ik heb hem vandaag nog voor de kwalificatie een berichtje gestuurd. We praatten gewoon wat over de afstelling, dus hij is nog steeds actief”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images