*

Hamilton wacht gridstraf na versnellingsbakwissel

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Hamilton wacht gridstraf na versnellingsbakwissel
Racepictures

Mercedes-coureur Lewis Hamilton moet zaterdag na de kwalificatie vermoedelijk vijf gridposities inleveren vanwege een voortijdige versnellingsbakwissel.

De zaak ligt momenteel nog bij de stewards, maar lijkt feitelijk al uitgemaakt: Mercedes heeft de versnellingsbak achterin Hamiltons Mercedes voor het raceweekend in Oostenrijk vervangen en heeft dit gedaan voor het oude exemplaar er zes races op had zitten. Conform het reglement moet elke versnellingsbak zes raceweekends meegaan en volgt bij een voortijdige wissel een gridstraf.

De strafmaat is bekend: wie eerder een versnellingsbak wisselt, wordt vijf plekken teruggezet op de grid. Hamilton, in de eerste twee vrije trainingen in Oostenrijk nog de snelste man op de baan, zal de race op de Red Bull Ring dus zeer waarschijnlijk niet als eerste beginnen. In het beste geval zal hij de race van de zesde plek aanvangen als hij, zoals verwacht en zoals procedure is, vijf plekken straf krijgt.

De FIA laat weten dat Mercedes afgelopen dinsdag al heeft aangegeven de versnellingsbak te hebben vervangen waar Hamilton twee weken terug in Bakoe mee racete. Mercedes zou na afloop van dat raceweekend hebben vastgesteld dat deze beschadigd was en het niet hebben aangedurfd de Brit er wederom mee te laten racen in Oostenrijk. Mercedes zelf heeft de wissel ook al bevestigd.