Lewis Hamilton gaat met een uitstekend gevoel de zomerstop in. Niet alleen pakt hij zijn vierde zege op rij, hij slaat ook een gaatje in het WK ten opzichte van teamgenoot Nico Rosberg.

“Wat een race”, jubelt Hamilton na afloop van de Grand Prix van Duitsland. “Mijn start was geweldig, de balans van de auto was fantastisch en verder was het een kwestie van het hoofd koel houden en de motor niet onnodig zwaar te belasten.”

Het is de zesde overwinning van Hamilton in de laatste zeven races. Hij staat nu negentien punten voor op Rosberg. Die marge heeft hij ook nodig omdat hij het niet gaat redden met de vijf motoren die maximaal per seizoen gebruikt mogen worden. Naar verwachting neemt Hamilton in België één of twee nieuwe blokken in gebruik, waarvoor hij een flinke gridstraf zal krijgen.

Daar wil Hamilton nu echter nog niet aan denken. “Eerst even ontspannen”, zegt hij. “We gaan allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Het hele team heeft keihard gewerkt dit jaar. Ik ben erg trots dat ik hier vandaag namens Mercedes op het podium mag staan in Duitsland.”