Volgens Lewis Hamilton is McLaren dit weekend ijzersterk en kan het op Monza wedijveren met Red Bull. De Engelsman denkt zelfs dat Red Bull te verslaan is, ook al weet hij dat dit nooit eenvoudig is.

Hamilton was de snelste in de ochtendtraining en hoefde in de tweede sessie – die hij als tweede afsloot – slechts 36 duizendste van een seconde toe te geven op snelste man Sebastian Vettel.

Deze resultaten geven Hamilton veel vertrouwen, net zoals het hem sterkt dat zijn McLaren MP4-26 het uitstekend doet op Monza: “De auto was heel, heel goed en ik denk dat we hier erg competitief zijn”, zegt hij tegen Autosport. “Ik maak me zelfs niet al te druk om Red Bull.”

“Natuurlijk waren ze aan het eind van de middag snel, maar ik denk dat de Red Bulls met een andere hoeveelheid brandstof in de tank reden dan wij”, zinspeelt Hamilton erop dat hij en teamgenoot Jenson Button zwaarder onderweg waren.

“We waren echt erg sterk in beide trainingen, dus ik ben optimistisch gestemd voor morgen”, herhaalt Hamilton. “We gaan vanavond weliswaar nog wat kleine dingen veranderen, maar ik denk dat we Red Bull het vuur hier aan de schenen kunnen leggen.”

“Ook ons racetempo ziet er goed uit”, blikt de McLaren-rijder ook gelijk vooruit op zondag. “Natuurlijk wordt het niet eenvoudig om de Red Bulls te verslaan, maar het is volgens mij ook zeker niet onmogelijk.”