Lewis Hamilton heeft er geen spijt van dat hij – ondanks dat hij op totaal versleten banden reed – toch nog heeft geprobeerd met Pastor Maldonado te vechten, wat uiteindelijk een uitvalbeurt als gevolg had.

Hamilton en Maldonado kwamen elkaar met nog twee ronden te gaan tegen in de strijd om plaats drie, op dat moment in het bezit was van Hamilton. De McLaren-coureur reed echter op ’totaal versleten banden, die haast wel lek leken te zijn’, maar wilde zijn plek toch niet prijsgeven: “Je moet altijd vechten voor je plekje”, zegt hij namelijk. “Je mag een andere coureur er nooit zomaar voorbij laten.”

Het gevecht om P3 eindigde echter in tranen, met Hamilton in de muur en een teruggevallen Maldonado die uiteindelijk als tiende over de streep hobbelde.

Waar Maldonado na de race Hamilton de schuld vervolgens in de schoenen schoof, daar wil de McLaren-coureur daarentegen niet inhoudelijjk op de aanrijding aangaan. “Het ging allemaal zo snel, dat ik niet weet wat er nou eigenlijk gebeurd is”, zegt Hamilton. “Ik ging de bocht in, maar kwam er niet meer uit. Het enige wat ik me herinner, is dat ik ineens in de muur stond.”

“Dat was erg frustrerend, want ik had er keihard voor gewerkt om een goed resultaat te behalen, maar ja, zo zijn de autosport en het leven dan ook weer”, weet Hamilton, die door zijn uitvalbeurt van de eerste naar de derde plaats in het kampioenschap is gezakt: “We hebben vandaag veel punten verloren, dus dat valt me zwaar”, erkent hij.

“Het positieve is dat Sebastian Vettel ook niet heeft gescoord, maar dit is uiteraard toch niet fijn met oog op de titelstrijd”, zegt de coureur die nu een achterstand van 23 punten op de nieuwe lijstaanvoerder Fernando Alonso heeft.

Hamilton heeft het verder overigens opgenomen voor zijn team McLaren, dat zijn tweede pitstop vandaag – voor de zoveelte keer dit jaar – in het honderd liet lopen: “Mijn eerste stop was geloof ik de snelste pitstop die we het hele seizoen gezien hebben, en bij de tweede pitstop hadden we gewoon een beetje pech”, zo relativeert Hamilton dat.

Wat McLaren volgens Hamilton echter wel moet doen, is de MP4-27 competitiever maken, want hij is niet tevreden met het gebrek aan snelheid waar hij vandaag in Valencia mee te maken had: “We kwamen echt heel veel tekort, dus we moeten nu flink aan de bak om ervoor te zorgen dat we de auto sneller maken en het niet nog een keer zo moeilijk hebben.”