Dat Lewis Hamilton langer door wil gaan bij Mercedes is geen geheim. De Brit heeft dat nu nog maar eens benadrukt, maar hij voegt daar wel aan toe dat nog niet vaststaat voor hoe lang hij door wil gaan.

Recentelijk liet Mercedes-teambaas Toto Wolff al doorschemeren dat er gesprekken gevoerd worden met Hamilton om zijn contract te verlengen. Dat contract loopt tot en met 2023, al heeft Wolff vaker aangegeven dat hij graag ziet dat Hamilton doorgaat.

Daar zou Hamilton geen nee tegen zeggen. “Ik ben van plan om langer te blijven”, benadrukt Hamilton in gesprek met Sky Sports. “Het staat alleen nog niet vast voor hoe lang”, voegt hij direct toe.

Lees ook: Wolff ‘niet 100 procent zeker’ dat Mercedes in 2023 weer meedoet om titels

Volgens Hamilton zou dat wel eens vijf jaar kunnen zijn, wat de teller van de Brit naar ruim vierhonderd races zal tillen. Daar reageerde Hamilton zelf wat verontwaardigd op toen hem dat verteld werd, maar volgens Wolff is dat precies wat de zevenvoudig wereldkampioen hem had ingefluisterd.

“Ik voel me goed”, geeft Hamilton aan. “Ik hou van wat ik doe. We hebben nog veel werk te doen, veel dingen te bereiken. Dus ik ben niet van plan om hier zomaar binnenkort weg te gaan”, aldus de strijdlustige Mercedes-coureur.

Opgeven wil hij dan ook niet doen, ook omdat hij nog steeds vindt dat er ‘nog veel werk te doen is’ in de Formule 1. “Ik kan nu nog niet stoppen omdat ik net pas begin met het helpen creëren van een opener en inclusieve omgeving in deze sport. Ik moet hier blijven om dat te kunnen blijven doen.””

Foto: Motorsport Images