Lewis Hamilton is Mercedes erg dankbaar voor alle steun die hij binnen het team geniet én voor het feit dat de renstal hem van een snelle bolide heeft voorzien. De Engelsman streeft er dan ook naar Mercedes daarvoor in de tweede seizoenshelft terug te betalen.

“Ik wil Mercedes graag terugbetalen voor alles wat ze voor me doen”, vertelt de 28-jarige Hamilton aan de Daily Star. “Ze hebben me namelijk niet alleen een snelle auto gegeven waarmee ik races kan winnen, maar staan ook vierkant achter me en ondersteunen op fantastische wijze.”

Hamilton, die de laatste race voor de zomerpauze won, is dan ook vastbesloten er tijdens en na de zomerstop alles aan te doen om op dezelfde voet verder te kunnen gaan: “Ik ga het maximale geven in de sportschool, de simulator en in de auto zelf, zodat ik door kan gaan met winnen en een serieuze gooi naar het kampioenschap kan doen.”

Wat volgens Hamilton in ieder geval in zijn en Mercedes’ voordeel spreekt, is dat ‘alle circuits die nog op de kalender staan goed bij mij en bij de auto passen’, aldus de huidige nummer vier uit het kampioenschap.