McLaren-coureur Lewis Hamilton hoopt zich komend weekend in Monza te revancheren voor zijn uitvalbeurt van vorige week in België. De Engelsman zet dan ook hoog in en mikt op de zege.

“Ik won vorig jaar in Spa, waarna ik in Monza uitviel. Dit jaar ben ik in Spa uitgevallen, dus ik hoop dat ik de situatie volledig kan omkeren en straks in Monza de zege kan pakken”, stelt Hamilton in zijn vooruitblik op de aanstaande Grand Prix van Italië.

“Ik heb nog nooit gewonnen op Monza, maar we staan er goed voor en ik hoop daarom ook op een sterk resultaat”, vervolgt Hamilton, die daarnaast ook erg uitziet naar de kwalificatie: “Het gebruik van de verstelbare achtervleugel staat dan vrij, en ik denk dat onze rondetijden daardoor erg snel gaan worden.”

“Er zijn op Monza namelijk vier rechte stukken waarop we door DRS te gebruiken zo’n twintig kilometer per uur harder gaan”, licht Hamilton dit toe. “Ik denk dat dit erg spannend gaat zijn en hoop op zaterdag dan ook het maximale uit te auto te persen, waarna we op zondag waarschijnlijk een race te zien krijgen waarin het allemaal erg dicht bij elkaar ligt.”

Hamiltons teamgenoot Jenson Button denkt dat DRS ook in de race van waarde gaat zijn: “Er zijn op Monza twee aangewezen zones waar we het in de race mogen gebruiken. Dat geeft ons dus in ieder geval twee punten waar ingehaald kan worden. Eén daarvan ligt voor het aanremmen van de Variante Ascari, en de baan is daar erg smal, dus ik denk dat we daar een aantal spannenden inhaalacties gaan zien.”

“Het Drag Reduction System gaat op Monza sowieso een belangrijk wapen zijn voor iedereen die in de achtervolging is op een andere coureur”, voorspelt Button. “Ik denk dat dit de race heel interessant kan gaan maken.”