Ja, Hamilton weet dat hij heeft gemazzeld met de startcrash van Verstappen en de Ferrari’s, maar wist ook dat hij regen nodig had om kans te maken op de overwinning.

Dat geeft Hamilton op het podium ten overstaan van interviewer Eddie Jordan te kennen. “Onder droge omstandigheden had ik een wonder nodig om te kunnen winnen, maar zodra de regen viel, wist ik waar ik zou eindigen. Ik wist dat ik dan de snelheid zou hebben om te winnen.”

Hamilton ontkent echter niet dat hij het geluk aan zijn kant had toen de Ferrari’s en Max Verstappen met elkaar in aanraking kwamen: “Ik had natuurlijk graag een één op één duel uitgevochten met Sebastian Vettel en bij het uitkomen van bocht drie leek het daar ook op uit te draaien, maar dit scenario was voor ons ook bepaald niet slecht. We hebben gemazzeld met het uitvallen van de Ferrari’s.”

Waar Hamilton had gehoopt op een gevecht met Vettel, was Daniel Ricciardo na de startcrash de enige die een beetje in de buurt kon blijven van Hamilton: “Daniel hield me scherp en in dat opzicht was dat een mooi ‘gevecht’.”

Achter Ricciardo was het Valtteri Bottas die het podium completeerde, iets wat hem op complimenten van de kampioenschapsleider komt te staan: “Valtteri heeft het ook heel erg goed gedaan. Gisteren waren we nergens, maar vandaag kan ik niet blijer zijn dan dat ik nu ben met deze één-drie.”

Bottas
Valtteri Bottas kan zich prima vinden in de woorden van zijn teamgenoot en beaamt dat een dubbele podiumplaats normaal gesproken geen vanzelfsprekend is in de straten van Singapore: “Ik denk dat we de schade redelijk beperkt hebben weten te houden”, geeft de Fin met het nodige gevoel voor understatement ten kennen.

“We hebben weliswaar geluk gehad, maar daar staat ook tegenover dat de auto beter was van verwacht. Niet per se op een natte baan baan, want daarop had ik het best moeilijk, maar op de droge baan kon ik zowaar een beetje druk zetten bij Daniel Ricciardo.”

Of Bottas de eerste dubbelzege in tien edities van de Grand Prix van Singapore voor ogen had? “Nee, ik wilde gewoon het maximale uit mijn race halen.”

Het doel voor de langere termijn heeft Bottas na wederom een podiumplaats eveneens scherp voor ogen: “Ik wil Sebastian Vettel – het puntenverschil bedraagt nu 23 punten – voorbij in het kampioenschap. Ik denk dat er nog genoeg races volgen en er zich nog genoeg kansen zullen aandienen om dat voor elkaar te krijgen.”