*

Hamilton zet zich in voor behoud Britse Grand Prix

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

30 juni 2017 16:11

Hamilton zet zich in voor behoud Britse Grand Prix
Sutton Images

Al jaren heeft het circuit van Silverstone het moeilijk om de begroting rondom de Grand Prix van Engeland rond te krijgen. Lewis Hamilton, Mercedes-coureur én Brit, gaat zich nu hard maken voor het behoud van de Britse Grand Prix. 

Het circuit van Silverstone, in bezit van de BRDC (British Racing Drivers Club), zit op dit moment vast aan een verbintenis met de FIA die loopt tot 2026. Maar eerder dit jaar ondernam het circuit al stappen om dit contract te laten ontbinden, door middel van een clausule dat voortijdig het contract kan verbreken. De jaarlijkse kosten van 18 miljoen om het evenement te kunnen organiseren zijn niet meer op te brengen voor het circuit.

Maar Lewis Hamilton wil dit niet laten gebeuren. “Er moet wel een Grand Prix in Engeland zijn, dit is de belangrijkste race van het jaar! De steun van de Britse fans zorgt ervoor dat het een ongelooflijk evenement is waar mensen graag naartoe komen”, zegt hij verontwaardigd tegen Motorsport Total.

Dat Engeland een belangrijke bron is voor de autosport blijkt wel uit de herkomst van de teams, zo hebben McLaren, Williams, Haas, Force India, Mercedes, Red Bull en Renault allemaal hun fabriek op de Britse eilanden gevestigd.

“Groot-Brittannië is de bakermat van de autosport en we hebben een enorme traditie. Dat komt elk jaar tot uiting bij de Britse Grand Prix”, zegt Hamilton geëmotioneerd in zijn pleidooi.

Hamilton haalde vorig jaar zijn vierde overwinning binnen op Silverstone

Silverstone staat in 2018 in ieder geval al op de kalender en zal de afsluiting vormen van de eerste driedubbele back-to-back serie in de geschiedenis van de Formule 1.

De BRDC geeft aan niet definitief afscheid van de sport te willen nemen en staat open voor onderhandelingen met Liberty Media. De Formule 1-eigenaar lijkt sympathie te hebben voor het Britse circuit en wil het graag op de kalender houden, zegt Liberty Media’s commercieel directeur Sean Bratches. “Silverstone speelt duidelijk een belangrijke rol in de historie van deze sport en ons doel is om een omgeving te creëren waarin alle partijen goed kunnen verdienen. Het is nog aan de vroege kant, maar we werken nauw met ze samen en hopen op een lange samenwerking met onze vrienden van Silverstone.”