*

Hamilton: ‘Zou niets aan eerste seizoenshelft veranderen’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 augustus 2014 11:22

Hamilton: ‘Zou niets aan eerste seizoenshelft veranderen’
Racepictures

Zelfs als hij ertoe in staat was, zou Lewis Hamilton niks aan zijn soms probleemrijke eerste seizoenshelft veranderen. ‘Ik hou van een uitdaging en pas in moeilijke tijden kom je erachter hoe je echt bent’.

Sprekend op de Mercedes-website erkent Hamilton dat zijn laatste raceweekends – waarin hij twee keer van achteraan moest beginnen – om schadebeperking draaiden. “En we hebben los daarvan eerder ook al een paar lastige weekends gehad, maar nu ik zo terugkijk op de eerste seizoenshelft, zou ik er eigenlijk niets aan veranderen”, stelt hij.

“Natuurlijk is het soms fijn als alles makkelijk gaat en het je aan komt waaien, maar ik hou wel van een uitdaging en vind het heerlijk er voor te moeten knokken”, vertelt de Brit. “Het zijn immers niet de goede tijden, maar juist de slechte tijden waarin je erachter komt wie en hoe je echt bent”, zo denkt de Mercedes-coureur.

“Ik heb bovendien ook echt het gevoel dat de tegenslagen waar ik mee te maken heb gehad me sterker hebben gemaakt, terwijl ik daarbij hopelijk ook heb laten zien dat het me aan vechtlust niet ontbreekt.”

Hamilton geeft aan de andere kant toe dat hij natuurlijk ook wel wat geluk heeft gehad. “Zoals toen ik spinde in de eerste ronde op de Hungaroring, maar zonder schade verder kon. Hopelijk was dat beetje geluk een teken en zit het vanaf nu meer mee.”

Los van de pech en problemen waar hij mee te maken heeft gehad, heeft Hamilton – die tweede in het WK staat, op slechts elf punten van teamgenoot Nico Rosberg – ook genoeg moois laten zien en meegemaakt, hetgeen hij ook erkent. “We moeten aan de betrouwbaarheid werken, maar ik ben heel blij met hoe we qua pace gepresteerd hebben. Het team heeft het wat dat betreft geweldig gedaan.”

Hamilton weet verder dat het ook voor zijn team niet makkelijk is met pech te maken te krijgen, dus hij prijst en dankt de manschappen voor hun steun en niet aflatende harde werk. Al met al gaat hij dan ook ‘met een lach en een goed gevoel’ de zomerstop in. “Want ik kan van de vakantie genieten met de wetenschap dat ik straks nog alle kans heb om serieus om de titel te vechten.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes