Brendon Hartley was een paar jaar terug een van de grootste Red Bull-talenten. Hij werd echter geloosd na een teleurstellend jaar in de World Series by Renault. Donderdag krijgt hij een herkansing bij Mercedes.

Dan mag de Nieuw-Zeelander namelijk testen tijdens de talententest op Magny-Cours. Hartley was in 2009 en 2010 de reservecoureur bij Red Bull Racing. Nadat het team ‘m loosde hoorde je weinig meer van hem. Mercedes is echter benieuwd wat Hartley nu kan. Hij is immers nog steeds maar 22.

“Dit is een geweldige mogelijkheid om mezelf te bewijzen”, zegt hij in aanloop naar zijn test. “Het belangrijkste is om de auto door te ontwikkelen en om te kijken of de simulator gelijk had. Twee jaar geleden dacht ik niet dat ik ooit nog voor een topteam kon testen. Ik heb bij Mercedes achter de schermen hard gewerkt en bleef geconcentreerd en gemotiveerd.”

Hartley denkt, nu hij iets rijper is, het beter te gaan doen. “Ik ben nu een stuk beter voorbereid dan voor mijn eerste F1-test in 2008, toen ik achttien was en vers uit de F3 kwam. Ik ben mezelf daarna wel tegengekomen en heb veel van mezelf en de racewereld geleerd. Deze kans probeer ik zo goed mogelijk te benutten.”